Blog

Cum să alegi cele mai bune paste fără gluten – ghid detaliat
Când începi să mănânci fără gluten, imediat după subiectul pâine, apare discuția despre paste. Trebuie să înlocuiești pastele de grâu, cu alternativa lor fără gluten.

Cine oferă consiliere în nutriție – Nutriționiști, Medici Nutriționiști sau Nutriționiști – Dieteticieni?
Într-o mare de informații și un creier bombardat de mesaje audio-video, spuse de oricine pe social media, confuzia este ușor de creat. Auzisem pe cineva

Meniul de o zi pentru un celiac: variat și nutritiv
În ultimii 10 ani, am navigat prin provocările bolii celiace și înțeles nevoile alimentare asociate cu această afecțiune. Studiul nutriției m-a ajutat să aprofundez subiectul

Surse medicale de informare corectă pentru celiaci
Alimentația fără gluten și boala celiacă sunt subiecte în continuă dezvoltare atât în lumea medicală cât și pentru pacienți. Pentru un bun management e nevoie să

Pâine fără gluten pentru toate gusturile: 7 variante delicioase și adaptabile pentru nevoile și preferințele tale
De 10 ani de când mănânc fără gluten, am trăit multe provocări în ceea ce privește alegerea pâinii fără gluten perfecte pentru mine. Inițial, după

Importanța fibrelor în dieta fără gluten
Atunci când faceți tranziția la o dietă fără gluten, cea mai comună deficiență, rămâne consumul insuficient de fibre în fiecare zi. Acest lucru se întâmplă

Boala celiacă și “terapia” ei nutrițională
Boala celiacă (celiachia) este o boală autoimună, cronică, ce apare de regulă pe un fond genetic predispozant, agentul declanșator fiind glutenul. Se caracterizează printr-un proces

De ce e utilă dieta fără gluten în boli autoimune
O boală sau o tulburare autoimună este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă în mod eronat organismul. În mod normal, sistemul imunitar protejează organismul

Intoleranța la lactoză vs APLV
În ultimii 10 ani, s-a semnalat o scădere a consumul de lapte de vacă, datorită concepțiilor greșite legate de alergia la proteina laptelui de vacă