Meniul tău pentru restricții alimentare

Dacă tocmai ai aflat că trebuie să excluzi anumite alimente și te simți confuz în privința modului în care ar trebui să arate mesele tale, înțeleg perfect. În 2013, am traversat și eu aceeași situație când am descoperit că trebuie să renunț la gluten. De atunci, am acumulat cunoștințe extinse despre alimentația restrictivă.

Aceste planuri nutritive au fost create cu gândul la tine, folosind experiența și înțelegerea mea în domeniul nutriției și dieteticii. Unul dintre riscurile majore atunci când începi să elimini grupe alimentare singur este că poți să ajungi să consumi mai puține alimente nutritive, contrar nevoilor corpului tău pentru a se regenera.

Am conceput aceste planuri pentru a-ți oferi inspirație și un model în noua ta călătorie alimentară.

Meniu 7 zile fără gluten

Acest meniu este pentru tine dacă te confrunți cu boală celiacă, sensibilitate la gluten sau dorești să elimini glutenul din alte motive.

Prin eliminarea alimentelor care au la bază grâu, orz și secară, meniul asigură alternative cu ingrediente sănătoase și echilibrate, menite să ofere energie și să promoveze o digestie bună

79 LEI

Meniu 7 zile fără gluten și fără lactoză

Poți alege acest meniu dacă pe lângă gluten, te vezi nevoit să elimini și lactoza. Rețetele pe care le vei găsi, sunt gândite pentru a oferi o varietate de nutrienți esențiali fără a compromite gustul.

Vei fi surprins poate să descoperi că există numeroase opțiuni, chiar dacă brânza nu mai e element central în dieta ta.

79 LEI

Meniu 7 zile lowfodmap

Protocolul alimentar low FODMAP este recomandat pentru cei cu sindrom de intestin iritabil (SII) sau suprapopulare bacteriană (SIBO).

Prin reducerea alimentelor fermentabile, meniul minimizează riscul de balonare, dureri abdominale și alte simptome asociate SII. Cu ingrediente bine alese și tolerabile, acest meniu aduce echilibru în dieta ta zilnică.

79 LEI

Meniu 7 zile histamină 0

Persoanele cu intoleranță la histamină sau simptome alergice pot beneficia de acest meniu dacă sunt în prima fază de eliminare a alimentelor bogate în histamină.

Eliminarea alimentelor cu conținut ridicat de histamină ajută la reducerea reacțiilor alergice și la menținerea stării de bine. Rețetele au fost selectate pentru a oferi opțiuni nutritive, gustoase și sigure dacă dorești sau ești nevoit să eviți histamina o perioadă din dieta ta

79 LEI

Meniu 7 zile AIP

Acest meniu este recomandat pentru persoanele care urmează protocolul autoimun, ajutând la reducerea inflamației și susținerea sănătății sistemului imunitar.

Prin eliminarea alimentelor cu potențial inflamator, meniul AIP oferă o gamă variată de opțiuni nutritive, promovând echilibrul în cazul afecțiunilor autoimune. Este o opțiune pentru cei care doresc să gestioneze simptomele prin intermediul alimentației.

79 LEI

Întrebări Frecvente

Meniurile sunt create pentru persoanele care sunt nevoite să adopte diete specifice, cum ar fi fără gluten, fără lactoză, low FODMAP, histamină 0 sau AIP. Ele sunt potrivite pentru cei cu diverse nevoi alimentare, precum cei cu boală celiacă, intoleranțe alimentare sau sindrom de intestin iritabil.

Planurile sunt create de un nutritionist dietetician licențiat, asigurându-vă că veți primi opțiuni echilibrate, evitând riscul de deficiențe nutritive. Acestea reprezintă o bază solidă pentru începerea unei noi călătorii alimentare, eliminând startul haotic și oferindu-vă inspirație.

Meniurile sunt construite ca un model și prim pas pe care îl poți face în dieta ta restrictivă. Cu toate acestea, fiecare persoană are nevoi nutriționale unice, iar adaptarea unui plan la aceste nevoi poate contribui la obținerea rezultatelor dorite într-un mod mai eficient și sustenabil. Recomand cu căldură să optezi și pentru o consiliere nutrițională pentru a discuta și aplica planul exclusiv conform nevoilor și obiectivelor tale individuale. Astfel, vei beneficia de un ghid specializat și vei primi sfaturi personalizate pentru a te asigura că ajungi la obiectul de sănătate dorit de tine.

După finalizarea procesului de achiziționare, veți primi un link de descărcare instantanee pentru fiecare plan de masă selectat. Acestea vor fi disponibile în format digital, PDF, permițându-vă să le accesați de pe orice dispozitiv.

Da, puteți personaliza planurile în funcție de preferințele și nevoile dvs. Individuale. Meniurile au fost construite pentru a avea un aport caloric maxim de 1800 de calorii, menținând un echilibru între proteine, grăsimi, carbohidrați și fibre, în conformitate cu recomandările generale de nutriție. Totuși, suntem conștienți că fiecare individ are nevoi calorice unice. Prin urmare, încurajăm personalizarea cantităților pentru a se potrivi necesarului caloric individual.

Ajustarea poate fi făcută pentru a satisface nevoile specifice ale fiecăruia, asigurându-se că meniul este nu doar delicios, ci și adaptat la nivelul corect de energie pentru a susține obiectivele personale de sănătate și nutriție.

Sunt aici pentru a te ajuta! Puteți să-mi trimiteți întrebările dvs. prin intermediul paginii de contact și vă voi răspunde în cel mai scurt timp posibil, oferindu-vă suport și clarificări.

Dacă întâmpinați dificultăți în a găsi sau aprecia anumite alimente din lista noastră, nu vă faceți griji! Aceste planuri de masă sunt concepute pentru a fi flexibile. Puteți să le personalizați în funcție de preferințele și nevoile dvs. individuale. Înlocuiți cu încredere acele alimente cu alternativele preferate care să vă satisfacă gusturile și să vă îndeplinească cerințele nutriționale.

Ce primești la achiziția unui meniu:

Disclaimer:

Meniurile oferite pe acest site sunt destinate scopurilor informative și de inspirație și nu trebuie considerate ca o prescripție medicală. Ele nu înlocuiesc sfaturile personalizate oferite de un profesionist în nutriție sau de un medic. Este important să consultați un specialist înainte de a începe orice schimbare semnificativă în dieta sau stilul de viață, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente.

Prin efectuarea achiziției, confirmați că ați citit și înțeles natura generală și orientativă a meniurilor oferite. Este responsabilitatea dumneavoastră să adaptați aceste planuri la nevoile și condițiile dvs. individuale.

Înscrie-te în formular și te anunț când produsul poate fi cumpărat!

Înscrie-te în formular și te anunț când produsul poate fi cumpărat!

Înscrie-te în formular și te anunț când produsul poate fi cumpărat!